Wales voitti Suomen 4-1 ja eteni Euroopan Cupin pudotuspelien finaaliin

Wales isännöi Suomea vuoden 2024 pudotuspelien välierissä, tyrmäsi sen 4-1 ja otti suuren askeleen kohti EM 2024 -finaalia. Tämä oli ylä- ja alamäkiottelu. Näytti siltä, ​​että Wells voitti pelin helposti. Itse asiassa he voittivat Suomen pääasiassa nopealla tahdilla ja taktiikalla. Jos pelin vauhti on hidas, lopullisen voittajan määrittäminen on vaikeaa. Mutta onnittelut Walesille onnistuneesta päsystä Euroopan Cupin pudotuspelien finaaliin.

Peli vihelsi, ja vain 3 minuutissa Harry Wilsonin matalan laukauksen tyrmäsi suomalainen maalivahti Lukas Hradecky, mutta taitava David Brooks tarttui tilaisuuteen maalin edessä. Täydentävä laukaus teki maalin, joka kirjoitti tilanteen uudelleen 1-0. Yllättäen Wales siirtyi onnistuneesti johtoon vain 3 minuutissa. Nopea tahti oli todella perussyy heidän voittoon. He eivät viivytelleet peliä eivätkä tuhlanneet jokaista hyökkäysmahdollisuutta, jolloin Suomelle ei jäänyt hengähdystaukoa.

Walesin joukkue ei sitten antanut periksi hyökkäystään ja lisäsi johtoaan 38. minuutilla. Neco Williams teki rangaistuspotkun vapaapotkupaikalla. Hän löi pallon maalin oikeaan yläkulmaan voimakkaalla ja raskaalla kaukolaukauksella, joka järkytti kaikkia! Wales lisäsi johtoaan lukemiin 2-0.

Wales 4-1 Suomi

Kuitenkin juuri kun walesilaiset fanit valmistautuivat juhlimaan, tilanne muuttui. Juuri kun ensimmäinen puoliaika oli päättymässä, Teemu Pukki käytti hyväkseen Joel Pohjanpalon syötöä ja ampui viileästi Danny Wardin pään yli tasoittaakseen maalin. 2-1. Maali oli shokki Walesille ja heillä oli enemmän painetta. Ensimmäisen puoliajan lopussa joukkueet olivat tasatilanteessa 2-1.

Tauon jälkeen Walesin joukkue muutti paineen motivaatioksi. He kiihdyttivät jälleen pelin tempoa ja saivat vastustajansa yllättäen. 47. minuutilla (kaksi minuuttia toisella puoliajalla) Wales pelipaita 2024 pukeneet pelaajat käyttivät hyväkseen sarjatilanteen, kun Ethan Ampadu ja David Brooks tekivät toisen puskunsa. Brennan Johnson teki helposti “tyhjän maalin” takatolppaan ja nosti tilanteen 3-1.

Suomi ei luopunut mahdollisuudesta hyökätä, koska se jäi jälkeen, eikä Wales myöskään rentoutunut, koska se oli väliaikaisesti edellä, ja jopa heidän hyökkäyksensä kiihtyi. 79. minuutilla Ben Davies puski puskulla kulmapotkusta. Pallo näytti pomppivan maaliviivan yli ja verkkoon, ja erotuomari teki myös maalin. VAR-tekniikan väliintulon jälkeen erotuomari kuitenkin ilmoitti, että pallo ei ylittänyt maaliviivaa kokonaan ja maalinteko peruttiin. Peli jatkui 3-1.

Pelin päättyessä tämän pelin lopputulos oli pohjimmiltaan ennalta arvattu. Suomella ei ollut mahdollisuutta muuttaa tilannetta. 85. minuutilla Daniel James sai kiinni suomalaisen puolustajan Miro Tenhon virheen. Pallon varastamisen jälkeen hän murtautui rangaistusalueelle, ohitti rauhallisesti maalivahtin ja työnsi pallon tyhjään maaliin lukiten lopputuloksen lukemiin 4-1. Tämä maali sammutti onnistuneesti Suomen toiveet tilanteen kääntämisestä, ja Wales putosi lopulta Suomen miesten maajoukkueen 4-1 ja pääsi menestyksekkäästi vuoden 2024 Euroopan Cupin pudotuspelien finaaliin.

Tämän pelin voitettuaan Wales kohtaa Robert Lewandowskin johtaman Puolan joukkueen kotonaan Cardiff City Stadiumilla kamppaillakseen paikasta vuoden 2024 Euroopan Cupin finaaliin. Voittaja saa paikan D-lohkoon Ranskan, Itävallan ja Hollannin rinnalla. Kuka saa viimeisen paikan? odotellaan ja katsotaan!