Barcelona elvytti tittelitoiveet 4-0-voitolla Getafesta

Barcelona on ollut voittamaton kuudessa viime ottelussaan, ja se haluaa lunastaa mestaruutensa kauden päätteeksi. Xavin miehet osoittivat paljon hyökkäysvoimaa Getafea vastaan ja voittivat 4-0. Rafinha avasi maalitilinsä, jonka jälkeen vuorossa olivat Felix, De Jong ja Fermin Lopez. Barcelona on nyt kahdeksan pistettä kärjessä olevaa Real Madridia jäljessä, ja kunhan joukkue pystyy säilyttämään tappiottomuutensa, on vielä toivoa mestaruudesta.

Rafinha ja Felix olivat Barcelonan kotistadionilla Camp Noulla huomion keskipisteenä, kun he johdattivat joukkueen voittoon. Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat puolustuksen ja hyökkäyksen taistelua, mutta sen jälkeen Barcelona otti aloitteen ja hallitsi vähitellen pelin tempoa.

Tilanteen ratkaisi 25. minuutilla Rafinha FC Barcelona pelipaita. Hän otti Conden syötön, dribblasi puolustajan ohi ja laukoi viileästi maaliin. Barcelonan keskikenttäpelaajat Gündoğan, De Jong ja Christensen loivat erinomaisilla esityksillään kentällä runsaasti mahdollisuuksia hyökkääjille, sillä he käyttivät jatkuvasti hyväkseen Getafen jättämiä aukkoja ja onnistuivat ylittämään vastustajan paitsiorajan.

Barcelonan kannalta huomionarvoinen oli Lewandowski, joka jätti hyvän tilaisuuden käyttämättä noin puolen tunnin kohdalla, kun hän ei päässyt Rafinhan poikittaissyötön päähän ja esti meitä näkemästä loistavan maalintekijän laukaisutaitoa. Peli muuttui jossain vaiheessa ensimmäistä puoliaikaa melkoiseksi sähläykseksi, kun molempien joukkueiden pelaajat saivat keltaisia kortteja.

Toisella puoliajalla Luis Millan kaukolaukaus pelästytti Barcelonan, mutta onneksi Barcelonan maalivahti Stegen torjui pallon. Barcelona teki sitten ottelun parhaan maalin. Cancelon syöttö löysi Christensenin, joka syötti pallon Felixille, joka Barcelonan pelipaidat jalkapallo puski pallon helposti verkkoon. Se oli sujuva hyökkäys, josta Xavi olisi ollut ylpeä jo silloin, kun hän pelasi aikoinaan.

Ottelun 60. minuutilla De Jong otti Gündoğanin syötön ja laukoi maalin lisäten johdon 3-0:aan. Getafen huokoinen puolustus ei pystynyt vastustamaan Barcelonan hyökkäystä. Ottelun loppuvaiheessa vaihtopelaaja Fermín López laittoi kuorrutuksen kakun päälle ja sinetöi Barcelonan 4-0-voiton.

Tämä voitto oli Barcelonalle ratkaiseva. Sen lisäksi, että se kuroi umpeen eron Real Madridiin, se myös osoitti faneilleen, ettei Barcelona ole alamaissa. Toivomme, että Barcelona pystyy jatkossakin esittämään tällaista muotoa, aivan kuten silloin, kun Lionel Messi pelasi vielä Barcelonassa, jotta voimme nähdä mestarijoukkueen voiman!